Sara Kulturhus i Skellefteå har vunnit flera utmärkelser och priser. Denna gång Träpriset 2024, ett pris som bara delas ut var fjärde år och i konkurrens med över 140 trähus, i alla skalor runt om i Sverige.

Helene Hellmark Knutsson, Trästads ordförande och landshövding i Västerbotten, var på plats på Träprisgalan 2024, som förutom att hylla byggnaden och den innovativa och hållbara trätekniken, lyfte Sara Kulturhus roll i det sociala livet i Skellefteå. Sara Kulturhus har verkligen blivit en mötesplats för gamla och nya Skelleftebor.

– Grattis Sara Kulturhus, White Arkitekter och Skellefteå! Sara Kulturhus fortsätter att imponera på omvärlden, både internationellt och nationellt. Foajén och den stora salen är vår tids Gyllene sal som manifesterar samtidens viktigaste värden: hållbarhet, skönhet och inkludering, säger Helene Hellmark Knutsson.

Läs gärna mer om vinnaren och om Träprisgalan 2024 på Svenskt Trä’s webb

 

Tre kvinnor

Helene Hellmark Knutsson ordförande Trästad och landshövding i Västerbotten, Olivia Thim näringslivsutvecklare Växjö kommun och arkitekt Jessica Becker deltog vid Träprisgalan i Skellefteå.