Lindbäcks Bygg från Piteå är en av Sveriges ledande aktörer inom industriellt byggande, och företaget tar stadigt nya marknadsandelar genom sin rationella och klimatsäkra byggmetod. I dagarna har Lindbäcks tecknat avtal med Togo fastigheter för köp av mark i den omdiskuterade stadsdelen Vega i expansiva Haninge kommun strax söder om Stockholm.  Läget är både nära ett naturreservat och nära den nya pendeltågsstationen i norra delen av Haninge kommun.

Marken ligger i direkt anslutning till den nya pendeltågstationen i norra delen av Haninge kommun och planen är att bygga 250 lägenheter. Läget är både nära ett naturreservat och nära den nya pendeltågsstationen i norra delen av Haninge kommun.

– Vi är mycket glada över att ha fått detta förtroende av Togo som vi har ett bra samarbete med sedan tidigare, säger David Jonsson, affärsområdeschef söder.

Lindbäcks har tillsammans med landskaps- och bostadsarkitekter från ÅWL Arkitekter tagit fram ett förslag med hus i trä och med trästomme. Platsens läge vid naturreservat har varit vägledande för gestaltningen och likaså närheten till Stockholms innerstad.

– Här finns höga krav på klimatsmarta lösningar och möjligheter att skapa en bra helhet med kommunikation, boende och rekreation, säger Jacob Haas, arkitekt på ÅWL.

– Vi ska förvalta uppdraget väl, jag ser fram emot byggstart då det är ett roligt projekt, inte minst för vår relation till Togo där vi har många likheter genom vår långa historia och familjeägda företag. Målsättningen är att det ska vara inflyttningsklart samtidigt som invigningen av pendeltågstationen
år 2019, säger David Jonsson.

Av Niclas Svensson
(Underlag Pressmeddelande Lindbäcks Bygg 160628)
Bild: Lindbäcks bygger 250 nya bostäder i nyskapande Vegastaden i Haninge.
Illustration: ÅWL