Trästad Sverige har beslutat att anlita Lennart Sjögren som koordinator och projektledare i föreningen under en tid framöver.  Lennart Sjögren ansvarar för medlemsrekryteringen och projektledning av seminarier och konferenser, till exempel Trästad Sveriges närvaro under Almedalsveckan.

Lennart Sjögren är i grunden lantmätare från KTH och under 28 år arbetade han på Lantmäteriverket i Gävle, bland annat som byråchef och utvecklingschef. Sedan 2011 är han konsult inom samhällsbyggnadsområdet.

-Jag har sett det mesta inom det området: som expert, markexploatör, politiker, ledamot i diverse styrelser ( Boverket, kommunala bostads-och fastighets bolag, ideella föreningar), projektledare för byggprojekt och som småhusägare, säger Lennart Sjögren.

Lennart Sjögren har sina rötter i Lappland och det här med trähus ligger honom varmt om hjärtat:

-Min farfar var kronotorpare som högg upp  en glänta i skogen och timrade sitt första hem så har jag själv bott i trähus nästan hela mitt liv. Träbyggandet inrymmer många spännande perspektiv. Den stora efterfrågan på hus i trä skapar möjligheter till bättre miljö och klimat och många upplevelser för många. Trästad Sverige har därför en viktig uppgift att inspirera för och öka kunnandet om byggande i trä.

-Vi hälsar Lennart Sjögren välkommen och jag är övertygad om att Lennart Sjögren med sin bakgrund och sitt kontaktnät i samhällsbyggnadssektorn är rätt person för jobbet, säger landshövding Magdalena Andersson, ordförande i Trästad Sverige.